Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Fälls för vilseledande prisuppgifter

Publicerad: 16 Februari 2011, 05:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Reklamombudsmannen fäller vilseledande tandvårdsreklam riktad mot studenter.


Ämnen i artikeln:

TeliaReklamombudsmannenRO

På sin sajt utlovade tandkliniken A Dental undersökning, röntgen och polering för studenter till priset av 198 kronor. Dock blir det faktiska priset 498 kronor – då patienten även måste lägga till sitt tandvårdsbidrag på 300 kronor.

"Då det faktiska priset för undersökningen därmed är högre än det pris som anges på webbsidan så finner Reklamombudsmannen att reklamen är vilseledande och i strid mot artikel 5 i ICC:s regler",skriver RO i ett pressmeddelande.

Även Envirofone fälls. Bolaget påstår i sin reklamfilm att man kan byta ut sin gamla mobiltelefon och då få ”femhundra, tusen eller du kan till och med få två tusen kronor”. Reklamombudsmannen valde att fälla reklamfilmen med motiveringen: "sammantaget ger reklamen intryck av att 500 kronor är det minsta belopp som en kund kan få för sin mobiltelefon. Annonsören har inte styrkt att så är fallet och reklamen är därmed vilseledande".

Telias reklam för tjänsten Favoritmobil, som anmälts av en privatperson, frias.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

TeliaReklamombudsmannenRO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.