Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Falcon grillar för världsrekord

Publicerad: 23 September 2016, 08:01
Uppdaterad: 23 September 2016, 08:45

Falcon vill bli synonymt med grillning och försöker i detta nu slå det gamla världsrekordet på 34 timmar och 35 minuters ihållande grillning. Knappt 23 timmar in i försöket tog Dagens media ett snack med grillaren och Youtubeprofilen Johan ”Matgeek” Hedberg.


Ämnen i artikeln:

FalconDjurgården

Grillen har gått varm i 22 timmar och 50 minuter när Dagens Media når Youtubeprofilen Johan ”Matgeek” Hedberg. I Villa Godthems trädgård på Djurgården försöker han och parhästen Annie Hesselstad slå världsrekord i grillning för Falcon Alkolfris räkning.

– Känslan är att man har tydliga toppar och dalar. Just nu är det en ny ”low”, så man får peta i sig lite käk, vätska och stretcha lite, säger Johan Hedberg.

– Men annars så, tolv timmar till – det är ingen omöjlighet.

I somras lanserades sajten "Grilla4Ever.se" där det gick att plocka digitala världsrekord. Nu är det skarpt läge.

Målsättningen är att hålla i gång glöden till att det gamla världsrekordet på 34 timmar och 35 minuter är utraderat.

– Vi grillar i första hand för världsrekordet. Allt dokumenteras. Vi har bjudit alla som kommit förbi på mat och det som blir över lämnar vi till en kyrka som bedriver härbärge.

Hur har ni lagt upp taktiken?

– Vi hade ett jättetydligt schema för vad som skulle grillas och när. Efter en timme slängde vi schemat, men det handlar om att ha massa råvaror och en variation av det som går fort och det som tar lite längre tid.

Och allmänheten är välkomna att komma förbi?

– Vi har haft en hel del folk som hängt här. Lite senare i går kväll kom det förbi poliser och väktare, så det är kul att det är lite liv här, och få utfodra Stockholms finest, säger Johan Hedberg.

Animal står bakom kampanjen. Producent är United Screens.

Världsrekordförsöket går att följa live på Youtube.

 

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FalconDjurgården

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.