Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Falcon flyger igen

Publicerad: 9 September 2009, 08:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Falcons guldäggsvinnande falkfilm ”Burning Roses” från 90-talet får nypremiär i höst. Reklamfilmen har klippts om i väntan på Falcons nya kommunikationsplattfom.


Åkestam Holst drog vinstlotten i somras när Carlsberg valde ny huvudbyrå för sina bortåt 60 dryckesvarumärken.  I och med det har de riktiga männen i Saatchi & Saatchis Falcon-koncept ”Riktig öl” tävlat klart. Åkestam Holst snickrar på en ny kommunikationsplattform och resultatet får vi se först nästa år. Under tiden flyger reklamfilmsregissören Anders Skogs falk från 90-talet tillbaka in i tv-rutan.

– Filmen är en perfekt brygga över till vår nya kommunikation. Den är igenkänd, mycket omtyckt och påminner om Falcons viktiga varumärkesbärare falken och källvattnet, säger Marie Lansinger, varumärkesansvarig för Falcon på Carlsberg.

Den ursprungliga reklamfilmsregissören Anders Skog har klippt om ”Burning Roses”. Den har kortats och fått ett något högre tempo. Nya versionen avslutas med ett ölglas istället för en logotyp.

Kampanjfakta

Filmregissör: Anders Skog

Fotograf: Mikael Jansson.

Period: vecka 38 till 44.

Tv-kanaler: TV3, TV6, TV8, Kanal 5, Kanal 9 och Discovery.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.