Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Facket gör Iphonespel - vill locka unga

Publicerad: 12 Januari 2011, 12:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Ett Iphone-spel ska lära unga värdet av kollektivavtalet.


Sedan 2009 har FacketFörändras.nu haft en stor kampanj där de ska visa värdet i kollektivavtalet. Iphone-spelet är en del av den kampanjen och den har gjorts för att locka unga.

- Facket ses ofta som konservativa och stelbenta av unga, att göra något för Iphone var ett medvetet val som ska visa att vi är i tiden. Vi valde att göra ett spel istället för en vanlig app för att man ska bli integrerad istället för att bara läsa information, säger Ana Esteban, ansvarig för sociala medier FacketFörändras.nu.

Spelet består av 15 banor där du ska få med dig ett visst antal kolleger runt ett labyrintartat kontorslandskap. Tillsammans med kollegerna ska man påverka arbetsförhållandena på arbetsplatsen. Under spelets gång kan du till exempel få bättre pension eller semesterdagar. Om man är riktigt duktig kan man gå i pension redan som åttaåring.

- Spelet är uppbyggt på ett lekfullt sätt och med extrema siffror för att det ska bli roligare, säger Ana Esteban.

Spelet har utvecklats tillsammans med Fula Fisken och Sandra Löv Media.

- Det var viktigt för oss att de vi jobbade medhade kollektivavtal och Fula Fisken tecknade faktiskt ett inför vårt samarbete, säger Ana Esteban.

Man har inte satt någon speciell marknadsföringsbudget men de kommer uppmärksamma spelet på sociala medier, genom att vara där målgruppen är och via sina fackmedlemmar.

Bakom FacketFörändras.nu står alla 16 fackförbund inom TCO.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.