Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

F&B:s svar till Postnord: ”Lycka till i framtiden”

Publicerad: 12 april 2019, 13:22

Silla Levin, vd på Forsman & Bodenfors svarar på Postnords kritik.

Foto: Janne Næss

Efter Postnords kritik mot Forsman & Bodenfors svarar nu byrån med att man önskar Postnord lycka till i sina framtida byråsamarbeten.


Ämnen i artikeln:

Forsman BodenforsPostNord

Under dagen har Dagens Media avslöjat att Postnord valt att avsluta sitt samarbete med reklambyrån Forsman & Bodenfors. Anledningen är att Postnord inte är nöjd med det byrån levererat i förhållande till prisnivå.

– Över tid och inte minst i närtid har vi fått en känsla av att Forsman & Bodenfors är bättre på att fakturera än leverera, så vi kände ett behov av att byta leverantör, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord, till Dagens Media. 

Thomas Backteman säger även att arbetet påverkats negativt av att copywriter Anna Qvennerstedt lämnat projektet. 

Forsman & Bodenfors vd Silla Levin skriver i ett mejl till Dagens Media att hon inte vill kommentera samarbetet närmare men konstaterar samtidigt att Postnord i Dagens Medias intervju ändå varit nöjda med det kommunikationskoncept som tagits fram. 

”Vi ser ingen anledning att uttala oss om vare sig pågående eller avslutade kundrelationer. Vad gäller den svepande kritiken som Thomas Backteman riktar mot oss kan vi bara konstatera att han är nöjd med det kommunikationskoncept vi levererat. I övrigt kan vi bara önska Thomas Backteman lycka till med sina framtida byråsamarbeten”. 

Har ni rimliga prisnivåer, sett till det ni levererar tycker ni?

”Ja, det tycker vi. I och med att vi så sent som för en månad sedan till exempel blev utnämnda till Årets byrå, som bygger på intervjuer med våra befintliga kunder, så verkar det som att våra övriga kunder tycker att vi gör ett bra jobb”. 

Under det senaste året har flera seniora medarbetare lämnat byrån. Även om Postnord vittnar om att Anna Qvennerstedt lämnat projektet så understryker Silla Levin att hon fortfarande arbetar kvar som copywriter i ett antal projekt, samtidigt som hon är global styrelseordförande för byrån. 

”Anna Qvennerstedt har på inget sätt lämnat byrån eller slutat som copywriter utan jobbar i ett antal uppdrag. Hon är också global styrelseordförande för Forsman & Bodenfors vilket innebär en oerhörd fördel för oss då Anna får en internationell utblick som kommer våra nationella kunder till godo. Det stämmer att ett antal medarbetare lämnat byrån. Samtidigt har vi den senaste tiden anställt några av branschens mest talangfulla människor och känner oss mycket väl rustade för att ta hand om våra kunders kommunikationsutmaningar”. 

Vad innebär det här kundtappet för er?

”Företagsmässigt ingenting. Vi har den senaste tiden inlett samarbeten med ett tiotal svenska och internationella kunder. Samtidigt är det naturligtvis känslomässigt tråkigt att avsluta en kundrelation på det här sättet då vi haft ett gott samarbete med många personer på Postnord”. 

Kommer ni behöva säga upp medarbetare som följd av detta?

”Nej!”. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Forsman BodenforsPostNord

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev