Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Expos spinoff på SD-reklamen

Publicerad: 9 November 2010, 05:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Expo Utbildning gör parodi på Sverigedemokraternas valfilm. ”Det är en självförtroendeinjektion”, säger utbildningschefen Alex Bengtsson.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Som en del i antirasistiska Expos kampanj ”Sverigedemokraterna har fel” – ett folkningsprojekt som går ut på att bryta ner partiets argumentation – släpper de en reklamfilm på Youtube. Tanken är att filmen ska ge en skjuts i arbetet.

– Vi vill ge självförtroende till alla människor som känner sig uppgivna och nedstämda efter Sverigedemokraternas inträde i Sveriges riksdag. Vi vill visa att det är med folkbildning som man stoppar rasismen, säger Alex Bengtsson.

Filmen är en parodi på Sverigedemokraternas uppmärksammade valfilm och använder sig av partiets sätt att dela upp och ställa saker mot varandra. I det här fallet handlar det om hat och kunskap.

– Antingen väljer man fördomar, okunskap och rädsla för andra människor, eller så väljer man tolerans, människovärde och sätter sig in i frågor, säger Alex Bengtsson, utbildningschef på Expo.

Reklamfilmen producerades av Martin Fahlén, som läser mediaproduktion på högskolan Dalarna, kommer att spridas genom sociala medier.

Arbetsgrupp

Martin Fahlén, regissör och producent

Andreas Boldt, ljud/mix

Mattias Jansson, musik

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.