Experter sågar homokyssen

2009-04-02 14:36 Henrik Widell  

Bilden på Mona Sahlins kyss med RFSL:s Ulrika Westerlund har idag valsat runt i alla de stora medierna. Dagensmedia.se har frågat tre pr-experter om kyssen.

Upphovet till homokyssen är att riksdagen igår röstade ja till att införa könsneutrala äktenskap.

Mona Sahlin är hårt pressad av vikande opinionssiffror och har fått kritik för att hon syns för lite. I Cisions senaste politikerbarometer, som mäter hur ofta politiker syns i medierna, hamnade Mona Sahlin på en tredjeplats, bakom statsminister Fredrik Reinfelt och näringsminister Maud Olofsson. Mona Sahlin behöver synas men Göran Sachs, senior advisor på kommunikationsbyrån Comvision, tycker att homokyssen var ett pr-mässigt klavertramp.


Kyssbilden på Metros framsida.Tror du inte att allmänheten kan uppfatta det som en sympatisk handling?Ingen möjlighet alls att Mona Sahlin vinner sympati med kyssen?Kan den ge henne ett popularitetslyft?

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt