Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Eriksberg berättar om världskänd gitarrbyggare

Publicerad: 17 april 2018, 07:55
Uppdaterad: 17 april 2018, 11:57

Världsberömda gitarrbyggaren David Sundberg har bakom kulisserna byggt gitarrer åt First Aid Kit, Ryan Adams, Keith Richards och Lars Winnerbäck. Nu släpps den senaste reklamfilmen från Eriksberg – där David Sundberg berättar sin historia.


CK

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Ölmärket Eriksberg släpper nu den sjunde delen av kampanjen "En God Historia". Där möter vi gitarrbyggaren David Sundberg från Hofors – en snickare med en trasig axel som fick börja från noll.

– Med "En God Historia" vill vi ge människor inspirerande berättelser att dela över borden. Vi är jättestolta över att få presentera Davids historia om hur livets motgångar kan ta oss till oanade höjder, säger Johan Kikas, varumärkesansvarig för Eriksberg på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande.

Tittarna får följa David Sundberg som Carl Malmsten-studenten som trodde att han skulle bli underkänd – men istället blev en av världens bästa gitarrbyggare. Reklamfilmen är en historia om motgångar, mod och en resa från Arbetsförmedlingen till de stora arenorna.

I filmen ser och hör vi även en av Sveriges mest uppskattade gitarrister: David Sundbergs examinator Mattias Torell. Han var tillsammans med Lars Winnerbäck, en av de första att lägga en beställning på David Sundbergs gitarrer.

– Vi vill berätta riktiga historier om riktiga människor. I slutändan är det ju det som berör oss själva mest. Därför är vi otroligt glada över att få berätta Davids fantastiska historia och att få göra det tillsammans med en kund som vågar gå på djupet och finna sitt fotfäste i verkligheten, säger Paula Backman, copywriter på Animal, i ett pressmeddelande.

Kampanjen är framtagen av reklambyrån Animal och produktionsbolag är Swim Club. IUM är mediebyrå åt Carlsberg. 

Eriksbergs kampanj om gittarbyggaren David kommer synas i tv, digitalt och print.

Se filmen i spelaren ovan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev