söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Erik Haags nya giv – göra boendeekonomi "jättekul"

Publicerad: 6 mars 2017, 07:43

Erik Haag håller humorshow för SBAB:s räkning för att få människor att tycka att boendeekonomi är "jättekul". "Han har tidigare visat en förmåga att kunna göra ämnen både kul, lärande och intressant", säger SBAB:s vd Klas Danielsson, om valet av Erik Haag.

Ämnen i artikeln:

SBABErik HaagKampanj

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

För att gör boendeekonomi "jättekul" har SBAB tagit hjälp av Historieätarnas Erik Haag.

I Globen kommer han hålla humorshowen "Boendeekonomi är jättekul!" för att få upp intresset kring ämnet. Resan från casting, manusarbete till uppsättningen av föreställningen, kommer att kunna följas i en webbserie via SBAB:s kampanjsida och i sociala medier. Det är ännu inte klart när showen kommer hållas men den beräknas ske i november.

Showen bygger på en undersökning från Sifo som visar att endast fyra procent av svenska folket tycker att boendeekonomi är just "jättekul".

– Det är allas bankers utmaning – att vi alla inte tycker att det är så kul. Vi är därför dåliga på att byta bank, vi måste få fart på oss själva och då måste det vara kul, säger SBAB:s vd, Klas Danielsson, till Dagens Media.

Klas Danielsson säger att SBAB valde Erik Haag till att leda showen av den enkla anledning att han är "jätterolig" och "jätteduktig".

– Han har tidigare visat en förmåga att kunna göra ämnen både kul, lärande och intressanta.

Vilken målgrupp vill ni nå genom att ta hjälp av Erik Haag?

– En väldigt bred målgrupp eftersom bostadsägandet är väldigt brett i Sverige idag.

Har ni någon gång tidigare använt er av ett känt ansikte för att förmedla ert budskap?

– Vi har tidigare varit väldigt påhittiga med vårt kommunikationsgrepp och vi har haft sådana inspel tidigare. Till exempel genom en show med Petter och Lasse Berghagen. Men det här är första gången som vi gör det så tydligt på det här sättet med en extern deltagare. Den här showen är också mycket mer omfattande, avslutar Klas Danielsson.

Erik Haag säger i ett pressmeddelande att det här blir hans livs största utmaning.

– Att göra boendeekonomi "jättekul" är svårt i sig. Att sedan fylla drygt 13 000 platser i Globen med en rolig show på det här temat framstår som ganska omöjligt. Det kändes som en bra idé där och då, när jag tog mig an uppdraget, men just nu känns det som mitt livs största utmaning. Jag har ett par vänner som jag tycker är roliga så jag får nog börja ringa runt och be om hjälp‚ säger Erik Haag.

Erik Haag är inte ensam om att ta sig an reklamuppdrag efter Historieätarna. Nyligen meddelade Coop att Lotta Lundgren blir ansiktet utåt för varumärket med målet att nå ut till framför allt barnfamiljer.

– Det vi sökte var en person som verkligen förstår vår målgrupp och är insatt i den situation som barnfamiljer idag ofta befinner sig i – att det är stressigt och svårt att få ihop maten samtidigt som man vill hitta riktigt prisvärd mat, sa Björn Larsson, marknadschef på Coop, till Dagens Media i början av februari.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev