måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Eon vill förnya Sverige

Publicerad: 10 april 2017, 13:28
Uppdaterad: 11 april 2017, 09:54

Artisten Perro Del Mar framför "Fångad av en Stormvind" i Eons nya reklamfilm.

I nya kampanjen hyllar energibolaget naturens krafter med hjälp av artisten El Perro Del Mar och hennes version av ”Fångad av en stormvind”.

Ämnen i artikeln:

EonM C Saatchi

JN


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Den 7 april lanserade energibolaget Eon sin första kampanj inom konceptet ”Nu förnyar vi Sverige”. År 2025 lovar Eon att erbjuda endast förnybar energi, och det nya konceptet är en hyllning till naturkrafterna. 

I lanseringskampanjen förnyar artisten El Perro Del Mar – med hjälp av stjärnproducenten Petter Winnberg – den ikoniska låten ”Fångad av en stormvind” i en film som spelats in på Eons vindkraftspark Kårehamn utanför Öland.

– Vår största utmaning är att få konsumenter att engagera sig i energi – och framförallt förnybar energi. Viljan att påverka klimatet och leva hållbart finns, men kunskapen om den skillnad som förnybar och återvunnen energi gör är låg, och det vill vi ändra på. Lanseringskampanjen är en episk hyllning till de förnybara energikällorna sol, vatten och stormvind, säger Eons varumärkeschef i Sverige, Karin Rosell i en kommentar.

Hon fortsätter:

– I kommande kampanjer kommer vi sen att förnya Sverige bit för bit på ett lustfyllt, oväntat sätt genom story doing. Det kommer att bli äkta, ärligt och transparent.

Reklamfilmen är en del av en större kampanj som kommer att gå i flera olika kanaler. Bland annat bjuds människor in att förnya sina gamla favoritlåtar på Spotify genom att de mest spelade låtarna uppdateras med remixer och nya versioner. Samtidigt introduceras även Eons nya globala design signerad Meta Design i Berlin.

 

Kreativ byrå: M&C Saatchi Stockholm

Media: Carat

Digital: KAN

Regi: Oskar Wrangö/Camp David

Byråproducent: Marie Brusewitz

Produktionsbolag: Camp David

Artist: El Perro Del Mar

Musikproducent: Petter Winnberg

Music supervisor: Linus Bramford/Ohlogy

Design: MetaDesign, Berlin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev