Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

”En intellektuell nedsmutsning av värsta sort”

Publicerad: 21 Mars 2012, 08:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Fredrik Jerlov, vd på reklambyrån Truth, går till skarp attack mot Valentin & Byhrs Siba-reklam. Samtidigt passar kedjan på att rulla ut en ny kampanj med en av konkurrenternas profiler i huvudrollen.


Ämnen i artikeln:

Valentin ByhrTruth

Fredrik Jerlov har drivit reklambyrå i Göteborg sedan sent 80-tal. I dag äger han byrån Truth som grundades 2010. Utöver att driva reklambyrå håller sig Fredrik Jerlov också med ett eget nyhetsbrev som går ut till branschen. Det är här som han sluggar vilt mot lokalkonkurrenten Valentin & Byhrs reklam:    

”En intellektuell nedsmutsning av värsta sort. Så dålig att, säger pålitliga undersökningar, tio procent av de som såg aktivt valt bort SIBA på grund av reklamen. Tio procent! Hur många, många, många människor är det? Nytt reklam-lågvatten-rekord såvitt jag vet.”

Och uppföljningsfilmer där Sibas vd, tillika ansikte utåt, Fabian Bengtsson sjunger ett förlåt till svenska folket ger han heller inte mycket för:

”Så dåliga var filmerna att SIBA såg sig tvingade till en ”förlåt mig-kampanj” som gjorde ont värre eftersom ingen för en sekund kunde tro att den var på allvar.” 

Magnus Tengby, cd på Valentin & Byhr, säger om kritiken:

– Jag kommenterar inte vad folk i branschen tycker om den reklam vi gör. Vi fokuserar på kunderna i stället men jag kan ju berätta att siffrorna pekar uppåt för Siba, så jag är jättenöjd.

Siba har för övrigt just rullat ut en ny kampanj och där håller Fabian Bengtsson en betydligt lägre profil. I centrum står istället konkurrenten Media Markts förre reklamprofil, Peter Antoine. I en av filmerna dyker Peter Antoine upp ur en tårta på Sibas lastkaj och önskar Siba grattis på 61-årsdagen.

– Siba gillar att överraska och att Peter Antoine hoppar upp ur en tårta utanför Siba det är väl ungefär det mest osannolika som kan hända. Att sedan kedjan fyller 61 år ju också värt att fira, säger Magnus Tengby.

Finns det någon annan koppling till att ni valde just Peter Antoine som är så tätt förknippad med en konkurrent?

– Nej, Fabian är en man av folket och han har många vänner.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Valentin ByhrTruth

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.