Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Elon släpper reklamfilm med konservativ göteborgare

Publicerad: 24 mars 2015, 05:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Elon fortsätter sina filmer som gör nedslag i Sverige. Den här gången har turen kommit till Göteborg.


Ämnen i artikeln:

ElonSvensson

För att uppmärksamma Elons nya webbplats släpper vitvarukedjan en ny film i sin Sverige-svit.

Tidigare har filmerna utspelat sig i Närke, Skåne, Norrland och Småland. Den här gången får tittarna följa med till Göteborg.

Filmen är skapad av kommunikationsbyrån Svensson och regisserad av Måns Herngren.

– Sedan två år har vi regionala egenheter som ramverk i kommunikationen för Elon. I den här filmen tar vi avstamp i två generationer Göteborgare; en stereotyp knegarfarsa och en dotter med olika syn på nymodigheter, säger Filip Lindquist, art director på Svensson, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Filmen spelade vi in för ett år sedan men det känns som den lanseras i helt rätt tidpunkt nu när klassfrågan har fått nytt bränsle i debatten.

Rollen som knegarpappan spelas av skådespelaren Anders Lönnbro, känd för sin roll som kommunisten Frank i Peter Birros tv-serie "Hammarkullen" och för att ha varit sångare i proggbandet Knutna Nävar.

Elon har, enligt ett pressmeddelande, i dag 190 butiker över hela Sverige.

– Arbetet med vår nya webbplats började för ett år sedan. Nu när allt är på plats och sökoptimeringen börjar ge effekt, så ser vi en drastisk ökning av användare på elon.se, säger Andreas J Vennerstrand, marknadschef på Elon, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Även om vårt huvudfokus ligger på det personliga mötet i butiken, så försigår i stort sett alla vitvaruköp av ett besök på nätet, och nu kan vi erbjuda en riktigt bra upplevelse även där.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ElonSvensson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.