Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Efterlyser nya ord i Adlibris-kampanj

Publicerad: 2 Oktober 2013, 06:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:32

Byrån River belyser nya läsbeteenden i sin lanseringskampanj för Adlibris tjänst för digital läsning.


Adlibris Mondo är Adlibris nya tjänst för digital läsning. River fick uppdraget att skapa en kanaloberoende kampanj med fokus på digital och social aktivering. I kampanjen efterlyser Adlibris nya ord, förknippade med nya läsbeteenden, som "bokzappa" eller "snoozeläsa".

– Med nya tjänster föds nya beteenden, och framförallt nya ord. Ord som “googla”, “streama” och “facebooka” har blivit vanliga verb i vårt vardagsspråk. När läsandet sker på digitala plattformar som en surfplatta eller i telefonen kommer med all sannolikhet nya läsbeteenden att födas, och vi var nyfikna på vilka nya ord som kommer att dyka upp, säger Daniel Matsuda, creative director på River, i ett pressmeddelande.

Genom att anmäla sig på företagets sajt och lägga ut sitt ord på Twitter eller Instagram med hashtaggen #adlibrismondo samt #detnyaordet är man med och tävlar.

De insamlade bidragen samlas sedan på Adlibris sajt där alla kan rösta på sitt favoritord. Det vinnande ordet skickas in som förslag till nytt ord till Svenska Akademien.

PROJEKTGRUPP RIVER

Lina Segerstedt, Art Director Daniel Matsuda, Creative Director Johanna Borgström, Projektledare Elsa Lindblad, Copy Alexander Gustavsson, Digital Art Director Elin Thomson, Originalare

Tim Petterson, Illustratör

Dominic Plaza, Motion Graphics

Stefano Oliva, Rörlig Bild

Sima Korenivski, Foto

Andreas Viklund, Programmering

Patrik Brühl, Client Service Director

PROJEKTGRUPP ADLIBRIS

Linnéa Wiklund, Annons- och pr-ansvarig Jonas Olofsson, Ansvarig, Adlibris Mondo

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.