Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Efter mordhoten mot Åsa Linderborg: Kringlan Svensson bryter tystnaden

Publicerad: 20 November 2015, 14:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:20

I sin nya podcast berättar Kringlan Svensson om drevet, rapporterar Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Kringlan Svenssons grova hot om mord och våldtäkt mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och recensenten Victor Malm har lett till att han har blivit uppsagd från en rad uppdrag.

Sveriges Radio, Aftonbladet och bokförlaget Rabén & Sjögren är en del av de som brutit samarbeten.

För första gången väljer han nu att kommentera hoten och dess efterspel.

Detta i sin nystartade podcast "Magister" som han har tillsammans med författaren och serieskaparen Johannes Nilsson, i ett avsnitt som döpts till "Kulturmannafreakout".

– Jag hoppas att det inte låter som att jag beklagar mig. Det skulle fylla mig med ett otroligt äckel om folk trodde att jag inte tog konsekvenserna av mitt handlande, säger Kringlan Svensson i podcasten, enligt DN.

Han tycker även själv att det är konstigt att hans uttalande mot Linderborg anses värre än de mot Expressens Victor Malm, som recenserade boken.

– Det jag sa om Victor Malm har drunknat helt i det jag sa om Åsa Linderborg. Det har ju att göra med en skev maktanalys. Han är en frilansare – hon är chef för Sveriges största kultursida. Den här intersektionella analysen om att hon är kvinna har gjort att folk tycker att det var mycket hemskare, säger Kringlan Svensson i podcasten, enligt DN.

Kringlan Svensson och Johannes Nilsson konstaterar även i podcasten att kritiken inte hade varit lika kraftig om hoten bara hade varit riktade mot Victor Malm.

– Det kan vara så att folk inte hade haft så mycket emot att jag spöade Victor Malm, det vet jag faktiskt inte, säger Kringlan Svensson.

Han vill poängtera att inte tycker synd om sig själv och berättar även att han tar sitt straff. Humorgruppen Alla mina kamrater, vars podcast Svensson gästade, har förlorat sina sponsorer och har nyligen splittrats.

– Jag vänder mig mot att alla som är i kontakt med mig ska förlora sina uppdrag. Jag kom in och förstörde en halvtimme av deras sändning. De blir av med sponsorer, det blir jobbigt för dem och de blir hatade för att de inte stoppade mig. Som om det var deras ansvar hur jag dricker och beter mig. Jag vet inte hur jag skulle bete mig om någon betedde sig så i min podcast, säger Kringlan Svensson enligt DN.

LÄS ÄVEN:

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.