Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Efter Alectas avhopp – Vasaloppet jagar sponsorer i Dagens Industri

Publicerad: 16 mars 2015, 08:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Då Alecta har hoppat av som huvudsponsor till Vasaloppet väljer skidtävlingen en tidningsannons för att hitta nya intresserade.


Ämnen i artikeln:

Vasaloppet

Under flera år har Vasaloppet inte haft någon plats för nya huvudsponsorskap. Efter att tjänstepensionsföretaget Alecta har valt att avsluta samarbetet så letar Vasaloppet efter en ny huvudsponsor. Detta görs med en klassisk tidningsannons.

– Det var vår sportchef Johan Eriksson som kläckte idén på ett ledningsmöte. Vi har många som är intresserade av att bli sponsorer, men kände att vi ville prova en annan strategi, säger Jon Svensson, marknads- och försäljningschef på Vasaloppet, till Dagens Media och fortsätter:

– På det här sättet kan vi förhoppningsvis upptäcka sponsorer som aldrig har tänkt på att höra av sig och som även vi aldrig har tänkt på.

I annonsen, som visades i Dagens Industri, står representanter från huvudsponsorerna IBM, Stadium, Preem och Volkswagen vid Vasaloppets mål. Mellan representanterna syns det en lucka där det är meningen att den nya sponsorn ska ta plats.

Enligt Jon Svensson har annonsen hittills fått bra respons.

– Det är mycket företag som har hört av sig som vi inte har haft en tanke på tidigare. Egentligen visste vi väl inte om någon skulle höra av sig överhuvudtaget, så vi är väldigt nöjda, säger han.

Många av företagen som har hört av sig är handelskedjor.

– Eftersom vi har utökat och nu har både Cykelvasan och Ultravasan så är det viktigt att hitta sponsorer som kan hjälpa oss att nå ut med de tävlingarna. Handeln har väldigt mycket kunder, så det känns roligt, säger Jon Svensson.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Vasaloppet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.