onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Ebba Busch Thor frontar KDU:s jämställdhetskampanj

Publicerad: 7 mars 2018, 07:40

Bild 1/2  Inför internationella kvinnodagen imorgon den 8 mars, släpper förbundet därför en ny version av kampanjen: ”We Can Do It – utan kvotering” från 2010.

Inför Internationella kvinnodagen nylanserar KDU kampanjen "We Can Do It – utan kvotering".

Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaKampanj

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) vill göra jämställdhet till en av sina valfrågor.

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars, släpper förbundet därför en ny version av kampanjen: "We Can Do It – utan kvotering" från 2010. Nu, precis som då, frontas kampanjen av KD:s partiledare, Ebba Busch Thor.

Jämställdheten i Sverige hotas från flera håll. Den hotas av vänsterfeminister som genom kvotering är beredda att frångå principen om lika möjligheter och av islamister och andra som upprätthåller hederskultur i våra förorter. Jämställdheten hotas också av män med bristande moral – som ägnar sig åt sexuella trakasserier och begår vålds- och sexualbrott, istället för att bemöta kvinnor med respekt . Vi i KDU har tagit strid för verklig jämställdhet förut, och vi tänker fortsätta att göra det i den kommande valrörelsen, säger Christian Carlsson, förbundsordförande för KDU, i ett pressmeddelande.

Samtidigt passar KDU på att presentera några konkreta förslag för ökad jämställdhet.

Dessa inkluderar bland annat att öka RUT-avdraget för hushållsnära tjänster som man bland annat menar skulle minska stress och ge mer tid åt barnen, att värna valfriheten i välfärden då fler privata aktörer i kvinnodominerade yrken förbättrar arbetsvillkoren, samt hårdare straff för vålds- och sexualbrott.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev