Ebba Busch Thor frontar KDU:s jämställdhetskampanj

2018-03-07 08:40  

Inför Internationella kvinnodagen nylanserar KDU kampanjen "We Can Do It – utan kvotering".

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) vill göra jämställdhet till en av sina valfrågor.

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars, släpper förbundet därför en ny version av kampanjen: "We Can Do It – utan kvotering" från 2010. Nu, precis som då, frontas kampanjen av KD:s partiledare, Ebba Busch Thor.

Jämställdheten i Sverige hotas från flera håll. Den hotas av vänsterfeminister som genom kvotering är beredda att frångå principen om lika möjligheter och av islamister och andra som upprätthåller hederskultur i våra förorter. Jämställdheten hotas också av män med bristande moral – som ägnar sig åt sexuella trakasserier och begår vålds- och sexualbrott, istället för att bemöta kvinnor med respekt. Vi i KDU har tagit strid för verklig jämställdhet förut, och vi tänker fortsätta att göra det i den kommande valrörelsen, säger Christian Carlsson, förbundsordförande för KDU, i ett pressmeddelande.

Samtidigt passar KDU på att presentera några konkreta förslag för ökad jämställdhet.

Dessa inkluderar bland annat att öka RUT-avdraget för hushållsnära tjänster som man bland annat menar skulle minska stress och ge mer tid åt barnen, att värna valfriheten i välfärden då fler privata aktörer i kvinnodominerade yrken förbättrar arbetsvillkoren, samt hårdare straff för vålds- och sexualbrott.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt