Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Dyra strumpor i Friends julkampanj

Publicerad: 2 november 2011, 11:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

Genom att ge bort en strumpa till företag och erbjuda dem att köpa den andra ska Friends samla in en miljon kronor för sitt arbete mot mobbning.


I dag börjar Friends sin kampanj, som är framtagen tillsammans med reklambyrån Lowe Brindfors, där de skickar ut strumpor till 500 företag. Med strumporna följer ett erbjudande om att köpa strumpans maka för 10 000 kronor.

Med erbjudandet följer ett kort, som lyder:

”Den här strumpan är alldeles ensam. Den har ingen att vara med, ingen att prata med, ingen att skratta med. Ett sorgligt öde den delar med tusentals barn som mobbas i svenska skolor. Du vet de där barnen som bara blir tystare för varje dag och som går till skolan med en stor klump i magen.”

– Vi tyckte att det fanns en koppling, strumpor kommer ju alltid i par och då kan man koppla ensamma strumpor till ensamma barn. Dessutom så är stumpor en symbol för julen, där de hänger på spiselkransen, säger Amelie Furborg, pressansvarig på Friends, till dagensmedia.se. 

Friends är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar för att motverka mobbning.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.