Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Döden i fokus för Goodmorning Sunshine

Publicerad: 3 Oktober 2012, 04:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

Goodmorning Sunshine har tagit fram en kampanj för stiftelsen Allbright – som utgår från hur lång tid det kommer ta innan bolagsstyrelserna är jämlika.


Allbright är en stiftelse med fokus på att öka andelen kvinnliga chefer i Sverige.

Stiftelsens vd Rebecca Lucander har nyligen släppt en rapport som visar på att det fortfarande finns en stor ojämlikhet i storbolagens styrelser. Med detta som utgångspunkt har stiftelsen tagit Goodmorning Sunshine till hjälp för att nå ut med informationen till unga människor.

Kampanjen tar avstamp i de senaste tre årens statistik angående utvecklingen av jämställdheten i storbolagens styrelser. Genom en granskning av denna såg teamet på Goodmorning Sunshine att styrelserna inte skulle vara jämlika innan 2083.

Detta lade grunden till kampanjens slogan "Dessvärre är du död innan Sverige har jämställda bolagsstyrelser", som nu kommuniceras via stortavlor, Facebook och Twitter.

– Vi tänkte mycket på hur lång tid det kommer att ta innan styrelserna är jämställda. Vi ville leka lite med tanken kring hur lång tid det gäller. Det berör ju mycket i vår ålder när man tror att man kan göra skillnad och har sin karriär och hela sitt liv framför sig, säger Malin Runefelt, copywriter på Goodmorning Sunshine till dagensmedia.se.

Ni tar ju upp ett känligt ämne i och med att ni nämner döden, hur tänkte ni där?

– Det har ju inte hänt så mycket sedan förra rapporten. Det här är det man måste trycka på för att visa hur allvarligt detta är och hur lång tid det kommer att ta. År 2083 är du troligtvis död.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.