Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

DN stoppar Lensways dödsannons

Publicerad: 26 September 2011, 08:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:56

För Svenska Dagbladet och Metro är den okej. Men Lensways dödsruna stoppades av DN:s chefredaktör Gunilla Herlitz, kan dagensmedia.se avslöja.


Ämnen i artikeln:

LenswayGunilla HerlitzDagens Nyheter

Nätoptikern Lensway har i dag en annons på den kanske dyraste platsen som går att köpa i svensk dagspress: Sidan 3 i Dagens Nyheter.

Men annonsen är en nödlösning.

Lensways dödsruna, där bolaget gravskålar för ”Gammeloptikern”, stoppades av tidningens ansvarige utgivare Gunilla Herlitz.

– Via säljavdelningen fick vi beskedet att Gunilla Herlitz tyckte att den är olämplig för DN:s läsare, säger Martin Gellerstedt, marknadschef på Lensway.

Vad tycker du om Gunilla Herlitz bedömning?

– Jag tycker att den är lite feg. Jag är själv DN-läsare och är ganska mitt i tidningens målgrupp, runt 40 år och bosatt i stan. Jag har pratat med många bekanta, som också är i DN:s målgrupp, och ingen tycker att den är stötande.

Det tycker inte heller Gunilla Herlitz kollegor Per Gunne och Lena K Samuelsson. De har, enligt Martin Gellerstedt, sagt okej till annonsen.

– Jag har varit i kontakt med både Metro och Svenska Dagbladet. De tycker tvärtom att den är helt acceptabel efter som den är så generell och inte pekar ut någon person.

Så fort det finns utrymme ska annonsen publiceras i någon av de tidningarna. En liknande kampanj har nyligen genomförts i Finland.

– Syftet är att skapa debatt och diskussion. Vi vill få folk att ifrågasätta skillnaden i pris mellan ”gammeloptikerna” och oss eftersom det inte speglar kvaliteten.

Bakom budskapet i artikeln underbyggs av resultat från Testfakta och Prisfakta.

Dagensmedia.se söker Gunilla Herlitz.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.