Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Djungeltema när advokatbyrå kampanjar

Publicerad: 27 Augusti 2009, 04:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Advokatbyrån MAQS, som mest är känd för Pirate Bay-rättegången och partnern Monique Wadsted, vill synas ännu mer och går därför ut med en reklamkampanj.


Nästa vecka går utomhusannonser upp i Stockholm och Göteborg. Temat är ”Because it´s a jungle out there”. Syftet är att positionera sig som en annorlunda advokatbyrå gentemot kollegorna i branschen.

– De flesta har hört talas om de största byråerna, som Mannheimer och Vinge, men det finns en gammal tråkig tradition att inte synas och höras och man får inte prata om vad man håller på med. MAQS är lite i ropet nu, men många tror att de bara håller på med immaterialrätt när de i själva verket är en fullservicebyrå, säger Simon Lokko, projektledare på reklambyrån Lokko Robson.

Reklambyrån har löst det kreativa genom att hitta bildmetaforer för olika juridiska problem, som tvister och uppköp. Detta är den första kampanjen som Lokko Robson tagit fram för MAQS.

– Generellt när det gäller advokatbyråer så är det kostymer, lagböcker och domarklubbor. Det är stelt helt enkelt så vi funderade kring varför man behöver en advokatbyrå. Lagen är ganska svår, den är en snårig djungel.

– Sedan är det ju också kul med djur, det gillar folk.

Annonserna ska synas på cirka 200 utomhustavlor i Stockholm och lika många i Göteborg. Längre fram blir det även print och eventuellt webb.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.