Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Discovery Channel sätter fokus på klimatet med "Racing Extinction"

Publicerad: 27 November 2015, 05:07
Uppdaterad: 14 September 2016, 07:46

Discovery Networks samarbetar med Världsnaturfonden WWF och sänder dokumentärfilmen "Racing Extinction".


Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksDiscovery Channel

Onsdag 2 december sänder Discovery Channel dokumentärfilmen "Racing Extinction", som blir en global samsändning med över 200 länder.

I samband med visningen lanserar Discovery Networks internationellt en social kampanj kallad #startwith1thing med syfte att påverka beslutsfattare och allmänhet att leva mer miljövänligt och utöka skyddet för djurarter.

I Sverige är Världsnaturfonden WWF en av de organisationer som stödjer sändningen av "Racing Extinction", skapad av fotografen och dokumentärfilmaren Louie Psihoyos, som bland annat gjort prisbelönta "The Cove".

"Racing Extinction" följer människorna som vägrar att ge upp på naturen och ska skicka budskapet att vi kan förändra vår framtid ett steg i taget.

– Filmen är viktig för att den lyfter aktuella frågor om mänsklig miljöpåverkan och visar på det akuta i situationen. Men det handlar inte bara om djurarternas överlevnad, i slutändan slår det även mot oss människor som är beroende av naturens resurser – mår inte ekosystemen bra så mår inte heller människorna bra. Det positiva är att vi kan vända utvecklingen, säger Tom Arnbom, sakkunnig biologisk mångfald på WWF, i ett pressmeddelande.

Under FN’s klimatmöte COP21 i Paris 30 november-11 december kommer även Discoverys utbildningskampanj att visas upp – www.discoveryvr.com.

– Inom kort samlas världen till klimatkonferens i Paris med den svindlande frågan om vår långsiktiga globala överlevnad på agendan."Racing Extinction" är en högkvalitativ dokumentär, men också en både stark och saklig larmklocka för ökad medvetenhet i klimatfrågan. Vi är stolta över att Sverige är en del av den här globala samsändningen, och att vi kan erbjuda dokumentären "Racing Extinction" för en svensk publik tillsammans med Världsnaturfonden WWF, säger Calle Jansson, kanaldirektör på Discovery Networks Sweden, i pressmeddelandet.

Den globala kampanjen #startwith1thing nås via www.racingextinction.com.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.