Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Digge Zetterberg Odh: "Jag inspireras av generositet"

Publicerad: 15 Februari 2015, 06:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:13

NOA:s Digge Zetterberg Odh tipsar om företag som bjuder på sin kunskap.


Varje vecka ber Dagens Media någon av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

Den här veckan har turen kommit till Digge Zetterberg Odh, head of talent and promotion, på The North Alliance som just har lanserat ett praktikprogram där två praktikanter får tillbringa tio månader på bolagen inom NOA.

– Om det är något jag inspireras av så är det generositet. Företag eller människor som öppet delar med sig av sin kunskap och sina idéer är rätt ofta inspirerande, säger Digge Zetterberg Odh.

The UX Reader (e-bok):

 

"Jag hittade exempelvis mejlutskickföretaget Mailchimps fina e-bok om UX för ett tag sen. Det är alltså Mailchimps UX-avdelning som gjort en e-bok där de samlar sina erfarenheter, tankar och idéer, som de sedan bjussar omvärlden på."

Sprint (workshop-guide):

"Samma sak med Google Ventures som häromveckan la ut en i princip helt färdig mall på hur man lägger upp en ”Design Sprint” – det vill säga en typ av intensiv femdagarsworkshop där man tillsammans med sin kund eller som enskilt företag kan ta fram och prototypa nya produkter, tjänster eller idéer."

 

Slack (kommunikationsverktyg):

"I övrigt tycker jag att det är väldigt imponerande med företag som  verkligen lyssnar på sina kunder och användare. Ett sånt exempel är Slack, som är en blandning mellan intranät och chatt-verktyg. Kolla på Twitter eller bara googla på Slack så kommer du se hur oerhört älskade de är av sina användare. I den här artikeln berättar de mer om hur de resonerar kring detta. En nyckelinsikt har för dem varit att ständigt ha en pågående dialog med sina användare och verkligen ta till sig av feedbacken och snabbt ändra på något användarna inte uppskattar. I egenskap av Slack-fan kan jag inte annat än att instämma i lovsången."

LÄS TIDIGARE BRANSCHPROFILER OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Anna Zackrisson: "Intressant med en kvinnlig voyeur"

Samuel Åkesson om Yung Jake: "Ett snyggt destillat av allt som är just nu"

 

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.