Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Dialect lanserar konceptet You

Publicerad: 15 November 2010, 05:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Dialect lanserar i dag butikskonceptet You, som ska erbjuda en ny butiksupplevelse. ”Det ska vara nytt och fräscht”, säger Firas Mohamad, verksamhetsansvarig.


I och med det nya butikskonceptet, You by Dialect, försöker butikskedjan nu att ta sig in på privatmarknaden – efter att endast ha inriktat sig på företagslösningar.

– Tidigare har smartphones varit något för företagsmarknaden. Men i dag är det någonting som gemene man vill ha. Iphone är nästan en folktelefon, säger Firas Mohamad, verksamhetsansvarig för konceptet You by Dialect.

Konceptet, som tagits fram tillsammans med designbyrån Electric Dreams, är tänkt att locka den moderna konsumenten, med sin annorlunda karaktär.

– Våra butiker ska inte vara lika stela som det normalt ser ut i en telebutik. Alla ser likadana ut för det otränade ögat. Det är inte så stor skillnad, säger Frias Mohamad.

Butikerna ska vara "inbjudande och lekfulla". Konsumenterna ska kunna testa alla deras produkter direkt i butik på ett annorlunda sätt, menar Firas Mohamad.

– Många butiker har ju redan produkter live, men de jobbar mer som en bokhandel. Vår ambition är att ha butiker med en känsla av ett bibliotek, säger han.

– Du kan komma in, hänga, leka, pilla och testa på våra produkter. Uppdatera ditt statusmeddelande på Facebook, eller lyssna på musik.

Förutom försäljningen av bland annat smarta telefoner, bärbara datorer och läsplattor kommer butikerna att fokusera på kringprodukter, och modet kring deras produkter.

– Vi utgår från kunden, kundens behov och de funktioner som kunden behöver. Men vi jobbar även med stil, säger Firas Mohamad.

– Många kunder köper produkter främst för dess status. Det passar en viss profil.

De två första butikerna öppnar i december, och planen är att öppna ytterligare sju butiker under det kommande året. Sammanlagt kommer butikerna att anställa runt 70 personer.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.