Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

DI bryter med Retriever

Publicerad: 9 Oktober 2013, 08:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Priset är haken när Dagens Industri omförhandlar med mediabevakningstjänsten Retriever.


Ämnen i artikeln:

DIretriever

Sedan en tid tillbaka går det inte längre att hitta färska nyhetsartiklar från Dagens Industri i Retrievers mediearkiv, vilket lett till spekulationer om att DI sagt upp sitt avtal med mediebevakningstjänsten.

Peter Fellman, chefredaktör på DI bekräftar att förhandlingar pågår.

– Vi sitter som bäst i omförhandlingar kring våra tredjepartslösningar men har ännu inte kommit fram till en gemensam syn på priset. Det har att göra med att DI som produkt är ett arbetsredskap för våra prenumeranter. Eftersom vi har märkt ett växande intresse bland företag för våra prenumerationer vore det konstigt att låta andra sälja oss utan att vi tjänar på det.

Dagens Industri har en lönsamhetsmarginal på över 20 procent. Förhandlingarna kring tredjepartslösningarna syftar till att öka den ytterligare.

– Vi ser alltid över vår lönsamhet men vi tycker helt enkelt att vi får för dåligt betalt för vårt material av tredjepartsaktörerna.

Vad som kommer att hända med DI:s avtal med andra tredjepartslösningar, däribland Affärsdata vill han inte kommentera.

– Det vill jag inte gå in på.

Vad säger du till prenumeranter på Retriever som saknar era artiklar?

– För det första hoppas jag att väldigt många saknar vårt material. Till dem säger jag: kontakta oss, så ska vi se till att hitta en lösning som passar.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

DIretriever

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.