Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

"Den stora stickningen" ska hjälpa äldre

Publicerad: 25 September 2015, 03:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:50

Innocent och Röda Korset samarbetar för att motverka ensamhet bland äldre.


Ämnen i artikeln:

Röda Korset

Genom att sticka en mössa som ska pryda Innocents smoothies kan alla som vill medverka i kampanjen "Den Stora Stickningen". Företaget donerar två kronor för varje såld flaska med mössa till Röda Korsets verksamhet för äldre.

Kampanjen är redan väletablerad i andra europeiska länder och gör just nu sitt tolfte år i England. Sedan starten har Innocent arbetat med olika typer av organisationer som jobbar med välgörenhet riktad mot äldre.

Nu tas kampanjen till Sverige för första gången.

I förrgår gick startskottet för "Den stora stickningen" i Sverige, vilket markerades genom att statyer runt om i Stockholm pryddes med stickade mössor.

Andrea Hilzensauer, som är ansvarig för Innocents kampanj i Sverige, menar att tanken med de stickade mössorna är lite galen och annorlunda och därför passar bra till varumärket Innocent.

– Den stora stickningen är vår mest framgångsrika kampanj hittills. Många på Röda Korset har redan börjat sticka små mössor och engagemanget är jättestort, trots att kampanjen knappt har startat i Sverige, säger Andrea Hilzensauer till Dagens Media.

De pyttesmå stickade mössorna, som inte behöver vara större än fyra centimeter höga, kan lämnas in på någon av Röda Korsets 300 second hand-butiker i landet eller skickas in till Innocent, för att sedan hamna på toppen av Innocents smoothies.

Försäljningen drar igång i februari. I oktober sätts ett stort stickevengemang upp på Norrmalmstorg i Stockholm.

– Dit välkomnar vi alla som vill vara med, både amatörer och stickexperter, för att lära sig eller bara sitta och sticka tillsammans. Det är ett sätt för vem som helst att stödja kampanjen. Och så kommer vi ha lite överraskningar att bjuda på, berättar Andrea Hilzensauer.

Enligt Innocent ska kampanjen redan ha dragit in över 35 miljoner kronor i andra europeiska länder till verksamheter som stöttar äldre.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Röda Korset

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.