Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

De skjuter hårdast i Svenska Hockeyligan

Publicerad: 20 februari 2017, 12:13
Uppdaterad: 20 februari 2017, 13:35

I samarbete med Svenska Hockeyligan utser Beijer Byggmaterial ligans hårdaste skott i sin senaste kampanj ”Beijerskottet”.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Kampanjen från den svenska byggfirman består av två delar: dels en mätning av ligaspelarnas skotthastighet, dels en chans för företagets kunder att själva mäta sig med proffsen. På arenor runt om i landet kommer de som vill ha en chans att testa sin egen skottstyrka.

Beijer är huvudsponsor till Svenska Hockeyligan sedan 2014.

– Vi har varit partners i snart tre säsonger och gjort leverantörssmässor, bygglag, kids day med mera. Nu vill vi göra något som bjuder in fans och kunder och ger dem både en upplevelse och inblick i SHL. Det kopplar även ihop våra satsningar mot proffsbyggare och konsumenter på ett bra sätt, säger Peter Austler, Marknadschef på Beijer Byggmaterial, i ett pressmeddelande.

Slaget om det hårdaste skottet i ligan vanns av Luleåbacken Brendan Mikkelson. Som bäst fick han iväg ett skott som uppmätte 165 kilometer i timmen.

Till Expressen säger den kanadensiske spelaren att han redan som ung försökte skjuta så hårt han bara kunde på träningarna. På frågan vad hemligheten bakom den höga skotthastigheten är svarar Mikkelson:

– Jag vet faktiskt inte riktigt, men jag jobbar ju med skottet hela tiden. Man vill att det ska vara så hårt det går men ändå så precist som möjligt. En annan sak som spelar in är att jag som back tar lite fler slagskott, då får man lite extra övning.

Under måndagen kommer det även att avslöjas vilket ligalag som har den bästa genomsnittliga skotthastigheten.

Byrån bakom kampanjen är Håkanson United.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.