söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

De låter svinen sköta företagets pr

Publicerad: 14 juni 2011, 05:56

Vildsvin, kossor och sniglar. Det är djuren som är stjärnorna i det åländska spelbolaget Pafs nya pr-kampanj.

Ämnen i artikeln:

PafKampanj

DT

Dante Thomsen


Paf Open är en speltävling som arrangeras på Åland den 17-21 augusti. Det är för att öka intresset för det eventet som Paf går ut i en pr-kampanj där djuren är stjärnorna.

Den första filmen – som släpptes tidigare i år – gick ut på att tre kossor vandrade runt på en bingobricka. Uppgiften för spelarna var att gissa vilken ko som skulle bajsa först – och i vilken ruta.

– Kobingon blev en stor framgång för oss. Många som tidigare inte var bekanta med Paf fick upp ögonen för våra spel och vårt arbete för goda ändamål. Vi är förtjusta i den folkliga och lekfulla stil som finns i filmerna och de bryter av på ett skönt sätt i den digitala spelvärlden, säger Anders Sims, pr-chef på paf.com i ett pressmeddelande.

Nu kommer den nya reklamfilmen, där tre vildsvin är stjärnor. Reklamen går ut på att vildsvinen bökar runt på en beachvolleybollplan för att hitta en skatt.

Genom att gissa vilket vildsvin som hittar skatten först kan den som gissar rätt vinna ett "Paf Open-paket", som inkluderar en biljett till en riktig skattjakt.

Filmen – där skattjakten får sin upplösning och där det vinnande svinet intervjuas – kommer om ett par veckor.

Idén till reklamfilmerna kläcktes internt och är inspelad helt av den egna personalen. Filmen är dock producerad av produktionsbolaget Åland 24.

Förhoppningen är alltså att pr-kampanjen ska skapa buzz för "Paf Open". Men vilket som blir nästa djur att axla mantelnär oklart.

– Men det pratas en hel del om sniglar i korridorerna på Paf. Det kan vara ett stalltips för den som tänker slå vad om vilka nästa films huvudrollsinnehavare blir, säger Anders Sims.

Se vildsvinens skattjakt nedan:

Se kobingon nedan:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev