Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Dawit Isaaks bok ges ut till alla EU-parlamentariker

Publicerad: 23 oktober 2019, 08:48

Dawit Isaaks bok Hopp delas ut till alla EU-parlamentariker. Boken har översatts till flera språk, vilket har möjliggjorts av crowdfunding.


Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakEU

Journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea sedan år 2001 utan rättegång. Han skrev, tillsammans med Mehari Abrahamn och Alazar Hagor, boken Hopp som gavs ut på svenska år 2010. Boken skrevs under 80-talet.

I förra året startades en crowdfunding för att översätta boken och för att dela ut den till EU-parlamentariker Målet var att nå 200 000 kr, vilket nåddes i februari i år, berättar Leif Öbrink, ordförande i stödföreningen Free Dawit för Dagens Media.

– Vi väntade till hösten eftersom det var val under våren och många parlamentariker då byts ut, säger han. 

Boken har översatts till franska, engelska och tyska. 

I samband med att boken delas ut den 5 november arrangerar Kristdemokraternas EU-parlamentariker David Lega och stödföreningen Free Dawit ett kunskapsseminaruim för att uppdatera parlamentet om Dawit Isaacs situation samt om situationen i Eritrea. 

 Dawit Isaacs dotter, Betlehem Isaac, kommer att tala och ett panelsamtal anordnas där bland annat David Lega och Alice Bah Kuhnke deltar. 

 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakEU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.