Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

David Bowie-frimärken skickas upp i rymden

Publicerad: 15 mars 2017, 08:08
Uppdaterad: 15 mars 2017, 08:17

David Bowie hyllas av Royal Mail genom att skicka upp artistens frimärken i rymden. Foto: Royal Mail

David Bowie-frimärken skickas upp i rymden för att lansera de nya frimärkena och hylla den saknade världsstjärnan.


Ämnen i artikeln:

Kampanj

Inför lanseringen av Royal Mails David Bowie-frimärken valde man igår att skicka upp 52 uppsättningar av frimärkena – i rymden. Det skriver Royal Mail på sin egen sajt.

Genom att fästa frimärkena vid särskilda heliumballonger skickades frimärkena upp i rymden, som en homage till David Bowies roll i filmen "The man who fell to earth" från 1976. Antalet uppsättningar av frimärkena – 52 – som skickades upp representerar antalet år av David Bowies professionella musikkarriär.

Genom sociala medier som Twitter, Instagram och Facebook har fans sedan fått gissa sig till vilken plats frimärkena skulle landa. Den som gissade rätt har kunnat vinna en begränsad upplaga av frimärkena.

Det här är första gången som Royal Mail tillägnar en hel uppsättning av frimärken till en specifik artist eller kulturell profil.

 

Det var för mer än ett år sedan som ikonen David Bowie gick bort. Dagen innan hans död lades musikvideon till låten ”Lazarus” upp, som har tolkats som ett farväl från David Bowie.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kampanj

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News