fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Därför visar FO&O-stjärnan Felix Sandman pungen på Instagram

Publicerad: 4 april 2017, 09:43
Uppdaterad: 4 april 2017, 10:58

Foto: Felix Sandmans Instagram

I samarbete med Ung Cancer uppmanar Felix Sandman, känd från FO&O, sina Instagram-följare att kolla sin pung.


HF


FO&O-stjärnan Felix Sandman lade igår upp en "avslöjande" bild på sin Instagram där han till synes visar pungen.

Idag berättade Felix Sandman via sin Instagram att bilden är en del av Ung Cancers kampanj "Kolla bollarna" för att uppmärksamma testikelcancer. I samband med avslöjandet uppmanade han fler att regelbundet kolla sin pung för att öka chansen att upptäcka cancer i tid. Kampanjen är framtagen av Ung Cancer och byrån Cohn&Wolfe.

 

– När jag fick frågan om att vara ambassadör för kampanjen kändes det självklart att ställa upp. Det pratas för lite om testikelcancer. Jag skulle verkligen vilja att alla unga vuxna fattar vikten av att regelbundet känna på sin pung, säger Felix Sandman, ambassadör för "Kolla Bollarna", i en kommentar.

Ung Cancers generalsekreterare Camilla Tuneberg om kampanjen:

– Även om testikelcancer är den vanligaste cancerformen bland unga vuxna är det väldigt få som vet att man själv kan kolla sin pung och vad det är man ska vara uppmärksam på. Med kampanjen vill vi därför nå så många unga vuxna med pung som möjligt och sprida enkel och tydlig information om hur viktigt det är att kolla bollarna. Vi är väldigt glada över att Felix Sandman är med och skapar uppmärksamhet kring frågan, säger hon i en kommentar.

Kampanjen "Kolla bollarna" pågår under hela april månad och är en vidarutveckling av Ung Cancers satsning "Kolla pungen". På hemsidan www.kollabollarna.nu har organisationen samlat information om hur man gör för att kolla pungen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev