Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Därför dröjde det sex år innan IFK Göteborg fick sina pengar

Publicerad: 18 Februari 2015, 12:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Hallå där... Markus Hankins, nyhetschef på GT, som för över sex år sedan tillsammans med Supporterfonden samlade in pengar till IFK Göteborg. Pengar som till slut har kommit till rätta.


För över sex år sedan samlade den så kallade Supporterfonden in pengar från IFK Göteborgs supportrar. Pengarna skulle gå till att stärka laget, men det dröjde ända fram tills nu i veckan innan pengarna kom fram. Markus Hankins, nyhetschef på GT, var på den tiden en av initiativtagarna till insamlingen.

Är det sant att du har suttit och tjuvhållit på nästan 40 000 kronor i flera år?

– Haha, nej det är inte sant. Det har inte varit pengar som har hamnat hos mig överhuvudtaget, utan hos den ideella föreningen BaraBen. Innan jag var journalist var jag engagerad i insamlingen, men jag har medvetet avvecklat mitt engagemang i Supporterfonden sedan jag blev färdigutbildad. Det fungerar inte att sitta på dubbla stolar.

Det är många som har undrat var pengarna tog vägen. Varför har det tagit sådan tid?

– IFK Göteborg hade svårt att bestämma sig om vad de skulle göra med pengarna, så frågan blev liggande hos dem. För någon vecka sedan publicerades det en text på bloggen BaraBen där en representant från IFK Göteborg berättar om hur det har gått till. När pengarna lämnades över till IFK fick dåvarande ekonomichefen frågan om vad föreningen skulle göra för pengarna. Chefen för ungdomssektionen fick frågan på sitt bord och sedan dess har folk hört av sig och velat få ett slut på det. Men det dröjde innan de tog beslut på vad de skulle göra med pengarna.

Vad har du att säga till de som har misstänkt dig för att hålla på pengarna?

– Det är bara att gå in på BaraBen och läsa innantill. På den bloggen säger IFK:s representant som sagt att de blev erbjudna pengarna för länge sedan men att de inte kunnat ta ett beslut om detta. Det var så längesedan jag var engagerad, så det känns nästan konstigt att folk fortfarande hör av sig till mig och frågar. Men det kanske är naturligt eftersom jag var drivande på den tiden.

Vet du vad de insamlade pengarna kommer att användas till?

– Jag har läst att de ska skänkas till ungdomar som spelas i ungdomssektionen och inte har råd att hänga med på exempelvis utlandsturneringar, men det är som sagt bara vad jag har läst mig till.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.