Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Däckpiraterna var reklamkampanj

Publicerad: 20 Maj 2016, 09:58
Uppdaterad: 20 Maj 2016, 11:50

Däckpiraterna har väckt uppståndelse den senaste tiden då de bytt ut däck för förvånade bilägare. Nu visar det sig att allt har varit en reklamkampanj av den koreanska däcktillverkaren Hankook.


Idag avslöjas det i en film på Youtube, att det är den koreanska däcktillverkaren Hankook som ligger bakom aktivistgruppen Däckpiraterna, som under våren gjort sig känt för att nattetid byta däck på bilar som fortfarande kör med dubbfria vinterdäck.

Bakom satsningen på Däckpiraterna ligger en frustration över att antalet bilar som kör med dubbfria vinterdäck även på sommaren ökar samtidigt som dessa är överrepresenterad i olycksstatistiken. Syftet är att få till lagstiftning med ett förbud mot dubbfria vinterdäck sommartid.

– Att inget händer trots stora informationskampanjer och återkommande artiklar och tester i motorpress är frustrerande. Egentligen borde det i lag vara förbjudet med vinterdäck på sommaren och varje ansvarskännande bilist borde själv ta ansvar. För att få uppmärksamhet kring frågan valde vi en okonventionell väg, säger Hankook Sveriges marknadschef, Christine Silfversparre i ett pressmeddelande.

Arbetsgrupp:

Kund: Hankook Tire Sweden AB

Uppdragsgivare: Christine Silfversparre

 

Byrå:

Cheil Nordic

CD – Sasan Faghihi

Projektledare – Andreas HallgrenAD – Marcel Granfelt Saavedra Grafisk form – Simon Bergström

Head of Digital – Hugo Nissar

Content manager – Oskar Jämtander

Produktionsledare – Patrik Eriksson

 

Produktionsbolag:

Nanushka Television

Regissör – Patrik Ronström

Exekutiv Producent – Nathanel Goldman

Svenska stuntgruppen

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.