Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Cordovans Facebook-pitch

Publicerad: 22 December 2010, 13:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Cordovan startar ett Facebook-event för att vinna en pitch om City Gross. ”Det är en gigantisk flört på nätet”, säger Patrik Spång, kreativ chef på byrån.


Ämnen i artikeln:

CordovanCity Gross

Tidigare i december meddelade City Gross att de, efter tre år med Kollo, nu söker en ny byrå.

På Cordovan Communication, som nyligen slogs ihop med Jerlov Kommunikation, fick man då upp ögonen för dagligvarukedjan.

– Men istället för att skicka in en företagspresentation för att få till ett möte, kände vi att vi ville prova något annat, säger Patrik Spång, kreativ chef på Cordovan Communication, och fortsätter:

– City Gross har en Facebookgrupp, de har ett Twitter-konto som de använder flitigt och har även arbetat med Youtube. De har dessutom sagt att de vill ta nästa steg och vill fortsätta med sociala medier. Eftersom vi gjort många lyckade kampanjer i sociala medier så kände vi att det är vi duktiga på.

Byrån startade då Facebook-eventet ”Vi som vill att City Gross ska bli kund hos Cordovan Communication”. Eventet är öppet fram till och med den 31 januari, och har för tillfället dryga 2 000 inbjudna, varav cirka 100 tackat ja.

– Vi ville inte göra en stor reklamgrej, utan bara säga som det är, att vi vill jobba med dem, och få så många som möjligt att gå med i det för att visa att det här är ett jobb för oss, säger Patrik Spång.

Varför just ett event?

– Vi ville inte spamma folk, utan vi ville ha ett event med ett början och ett slut. Med ett event slipper man få en massa mejl i sin inbox, något som kan irritera folk.

Ska ni anordna ett riktigt event den 31 januari?

– Det kan jag inte avslöja just nu.

Byråns medarbetare kommer att marknadsföra eventet genom att exempelvis tipsa vänner och familj.

– Det är upp till var och en. Vi börjar där, sedan har vi lite andra planer, säger Patrik Spång.

Vad för planer?

– Det kan jag inte heller avslöja än.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

CordovanCity Gross

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.