Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Coop vill slå hål på myten om att barn inte gillar vegetarisk mat

Publicerad: 13 mars 2017, 07:55
Uppdaterad: 13 mars 2017, 07:59

Nu följer Coop upp höstens initiativ "Nya vardagsmaten" och "Kära Köttbit", med en film där barnen står i centrum.


Ämnen i artikeln:

Coop

Under hösten 2016 inledde Coop sitt nya initiativ "Nya vardagsmaten", med syftet att hjälpa och inspirera barnfamiljer att äta grönare.

Nu lanserar Coop nästa steg i kampanjen, denna gång med en film där barnen står i centrum.

Med filmen vill Coop ta kål på myten om att barn inte skulle gilla vegetariska rätter, och visar hur ett antal barn blir bjudna på olika recept av favoriten "köttfärssås och spaghetti". Dock är de ovetandes om att de olika rätterna är vegetariska.

– Det här är ett nytt grepp för oss. Det var fantastiskt kul att filma och hänga med barnen. Samtidigt visste vi inte hur utkomsten skulle bli. Vi hade inget manus utan inväntade deras reaktioner. Jag är mycket nöjd med resultatet och älskar barnens spontana kommentarer när de inser att "köttfärssåsen" är bönor, linser och grönsaker, säger Marie Wedin, Marknadschef på Coop, i ett pressmeddelande.

Filmen kommer att spridas i sociala medier under de kommande tre veckorna.

– Vi vill inspirera och hjälpa barnfamiljer att oftare prova att laga vegetariska rätter i vardagen. Vi vet att köttfärssås, köttbullar och korv ligger i topp hos barnfamiljerna. Det kan finnas en barriär att barn inte skulle gilla grönsaker och det vill vi motbevisa. Därför följer vi nu upp höstens initiativ med en film där barnen står i centrum, fortsätter Marie Wedin.

Coops reklambyrå är Forsman & Bodenfors.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News