Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Clear Channel tar in Friends ratade kampanj

Publicerad: 6 september 2012, 06:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Dagensmedia.se kunde i förra veckan berätta om att fler mediehus vägrade ta in Friends banner om mobbning på grund av det grova språket. Nu väljer Clear Channel att visa kampanjen.

Ämnen i artikeln:

Clear ChannelFriends

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Den ratade bannern, som medierna enligt Friends ansåg vara för stötande för att publicera, är del av Friends skolstartskampanj ”Vems sida väljer du?” av Lowe Brindfors.

Den interaktiva annonsen innehåller flera grova ord, som ”horunge” och ”kukhuvud”.

Det är dock inget som hindrar Clear Channel från att ta in kampanjen.

– Det är så verkligheten ser ut och jag tror till och med att det är värre på många håll. Jag förstår inte hur sajterna som valt att inte ta in annonsen tänker – ska vi inte kunna klara av att se en banner med svordomar, säger Alexis Logothetis, chef för digital utomhusreklam på Clear Channel.

Tvärt om tycker Alexis Logothetis att kampanjen är helt rätt för Clear Channel. Nästa vecka börjar den rulla på utomhusbolagets Play-skärmar vid Sergels Torg.

– Kampanjen är helt rätt i målgruppen och många ungdomar åker kollektivt och särskilt tunnelbana. Det här är en plats som är exponerad mot många ungdomar och vi har alltid gillat Friends och tycker det är viktigt att kampanjen får komma fram.

Sedan dagensmedia.se berättade om den ratade kampanjen har flera sajter hört av sig till organisationen och erbjudit utrymme, däribland Nöjesguiden, dn.se, ungdomar.se och resume.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev