Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Centerpartiets nya giv – kampanjar för svenska bönder

Publicerad: 22 januari 2015, 06:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Centerpartiet lanserar den nya kampanjen #mjölklöftet med syftet att göra mjölk dyrare – och rädda de krisande mjölkbönderna.


Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

De redan hårt pressade svenska mjölkbönderna är i kris anser Centerpartiet. Bakgrunden är det importstopp av mjölk som Ryssland nyligen införde.

Därför lanserar Centerpartiet kampanjen #mjölklöftet med syftet att lyckas nå frivilliga överenskommelser som betyder att svenska mjölkbönder får en krona mer per sålt mjölkpaket.

– De svenska mjölkbönderna kämpar nu för överlevnad. Det är en fråga om jobb, miljö och djurskydd. Om handlarna höjer mjölkpriset med en krona som går direkt till bonden, får vi som konsumenter en möjlighet att rösta med plånboken. Det tror vi att folk är beredda att göra, säger Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar i ett pressmeddelande.

Centerpartiet menar att kampanjen lirar väl med partiets historia som ett lantbrukarparti.

– Mjölk är viktigt eftersom det är en köksbordsfråga, i både bildlig och bokstavlig mening. Alla älskar mjölk, åtminstone vi centerpartister som lyft fram maten rejält under valkampanjerna 2014. På riksdagen sägs det att vårt kansli gör av med mest mjölk av alla partier. Det skulle inte förvåna mig om det stämmer, säger Ola Spännar.

Under hösten har branschorganisationen Svensk Mjölk legat i en konflikt med havremjölksproducenten Oatly. Bråket har både skapat rubriker och väckt starka reaktioner hos svenskarna.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev