Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Carlsberg kan förlora kungakronan

Publicerad: 10 Oktober 2012, 10:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Carlsberg vill återinföra den kungliga kronan på Pripps Blås etiketter. Ansökan behandlas nu av PRV, men i ett yttrande förordnar Heraldiska nämnden att den kungliga kronan inte ska användas av företaget.


Ämnen i artikeln:

CarlsbergPripps Blå

Det var i somras som Carlsberg skickade in ansökan till Patent- och registreringsverket om att få använda kronan på varumärket Pripps Blås etiketter.

Enligt Carlsberg finns en historisk anknytning mellan kronan och Pripps blå, då kronan har använts i varumärket mellan 1975 och 1989.

Men nu kan Heraldiska nämnden sätta käppar i hjulet för Carlsberg. I ett yttrande till PRV skriver nämnden: ”Nämnden avstyrker ansökan med hänsyn till att den kungliga kronan är ett statsemblem som syftar på den svenska staten och dess verksamhet och därför inte ska användas av andra i näringsverksamhet utan särskilda skäl. Något sådant skäl föreligger inte.”

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

CarlsbergPripps Blå

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.