Carema går ut i förlåt-oss-kampanj

2011-12-13 09:09  

Riskkapitalbolagen KKR och Tritorn, som äger utskällda Carema Care, går ut i en kampanj där man lovar att skatta i Sverige.

Carema Cares hårt kritiserade ägare gör i dag avbön – i en annons i Dagens Nyheter och lokaltidningar runt om i Sverige.

I annonsen, som har rubriken "Vi vill utveckla Sveriges bästa äldreomsorg", skriver riskkapitalisterna att de i framtiden ska betala skatt i Sverige.

Svenskarna har, enligt annonsen, skickat ett tydligt budskap till riskkapitalbolagen att det skatteupplägg som KKR och Tritorn använder sig av  ”inte är lämpligt för ett företag som bedriver äldreomsorg”, även om det är lagligt.

De ber också de som drabbats av Carema Cares missförhållanden om ursäkt, även om man också skriver att det funnits fel i rapporteringen om vårdbolaget.

Carema Cares pr-chef Erika Wegener hänvisar frågor om kampanjen till Annette Brodin Rampe, konsult på pr-byrån Brunswick, som KKR och Tritorn anlitar.

– Vi kommer att gå i flera tidningar i Sverige för att nå ut lokalt, säger hon.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt