Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Canon ska omdefiniera det vardagliga

Publicerad: 16 mars 2017, 07:54
Uppdaterad: 16 mars 2017, 10:23

Canon har låtit 20 kreativa personer fotografera en dag i sina liv på ett mindre vanligt sätt, för att lyfta fram Canons nya kamera.


Ämnen i artikeln:

KampanjCanon

"Något kan verka vanligt först men om du tittar närmare så kanske det inte är så vanligt trots allt", säger en röst i Canons nya nordiska kampanj som lanseras idag torsdag.

Kampanjen "Redefine Ordinary" går ut på att inspirera unga vardagsfotografer till att ta nästa steg i sitt fotograferande genom att hitta inspiration i vardagen.

– Våra nya kompakta systemkameror ligger till grund för kampanjen – en kameraserie i mindre och lättare format men med samma manuella inställningsmöjligheter och kraft som en traditionell systemkamera. Huvudsyftet med kampanjen är inte att prata produktfördelar utan att inspirera en målgrupp som är intresserad av bild och film och vill ta steget upp och vara mer kreativ i sitt bild- och filmskapande, säger Sophie Psarris ansvarig för kampanjen på Canon, i ett pressmeddelande.

Kampanjen består av en film i samarbete med Unclegrey och produktionsbolaget Newland samt fyra "tutorials" som kommer synas på Instagram, Youtube och Facebook i Norge, Danmark, Finland och Sverige.

20 unga nordiska kreativa personer har fått vara med och skapa innehållet i kampanjfilmen genom att dokumentera en dag i sina liv på ett mindre vanligt sätt.

Vi vill skapa autenticitet i filmen. Därför integrerade vi innehåll direkt från målgruppen med deras egenproducerade material. Det är i vardagen våra berättelser finns, och det finns något spännande i att fånga dem på mindre vanliga sätt, säger Sophie Psarris.   

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KampanjCanon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News