Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Byrå bygger dejtingtjänst i samarbete med GP

Publicerad: 28 November 2016, 14:41
Uppdaterad: 28 November 2016, 15:25

Nu kan du hitta din nästa partner med hjälp av tidningsartiklar: ”Det var Obama och Putin som förde oss samman”.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenThe Fan Club

Det är Malmöbyrån "The Fan Club" som testar en ny dejtingsajt där personer länkas samman med andra som läst samma tidningsartikel som de själva. Det är en tjänst som, tillsammans med Göteborgs-Posten, just nu testas. Det skriver nyhetstjänsten Rapidus.

Dejting-planerna satsar "The fan Club" på i samband med nystarten av dotterbolaget Heybot.

– I torsdags gick vi ut och sökte testpiloter för betaversionen. Jag väntar just nu på statistik över hur många som har registrerat sig och om vi har fått till några matchningar, säger Ulla-Karin Barrett, vd på Heybot, till Rapidus.

Dejtingsajten fungerar på så sätt att den som är inloggad på tjänsten kan se de andra användarnas läshistorik och hur mycket man läst liknande artiklar som någon annan.

– Då kan det bli en naturlig öppning till ett samtal. Matchningen bygger på hur man beter sig snarare än hur man beskriver sig själv, vilket är nytt i nätdejtingvärlden, säger Ulla-Karin Barret till Rapidus.

”Det var Obama och Putin som förde oss samman”, säger ett fiktivt par i en reklamfilm för den nya tjänsten som testas på kärlekskranka GP-läsare.

Algoritmen har skappats av byråns utvecklare Babak Vahidi som nu blir teknikchef för det dotterbolaget Heybot.

Göteborgs-Posten kommer verka som samarbetspartner under arbetets gång. Visionen är att sälja tjänsten vidare andra mediebolag.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.