Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Bris firar 40 år med event

Publicerad: 12 Maj 2011, 04:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Hjälporganisationen Bris fyller 40 år i år. Det firas med en eventturné runtom Sverige där fyra team har en månad på sig att samla in så mycket pengar som möjligt.


Ämnen i artikeln:

Bris

I augusti drar Bris Challenge igång, en insamlingstävling där fyra lag om fem personer skall ta sig genom Sverige. Starten sker i Malmö och målgång sker i Luleå.

Tävlingen går ut på att väcka kännedom om Bris och samtidigt samla in så mycket pengar som möjligt till organisationens arbete för utsatta barn.

Lagen ska ta sig fram på vägarna på cyklar, i kanoter, trampbåtar och i joggingskor. De får egna ”snitslade” banor mellan köpcentrum, gallerior, citykärnor och handelsplatser som kommer att stötta lagen på vägen. Vid varje stopp ska det under en vecka hållas lokala insamlingsevent  – och det är lagens uppgift att samla ihop resultatet av dessa innan de tar sig vidare.

– Huvudsyftet med Bris Challenge är att samla in så mycket pengar som möjligt till Bris stödverksamhet så att vi i framtiden kan förverkliga vårt mål att ha vår jourtelefon öppen dygnet runt, säger Mikael Willborg, chef för insamling och sponsring på Bris.

Lagen ska själva dokumentera sin färd på tävlingens sajt och i sociala medier. Det är ännu inte klart vilka som kommer att tävla, men Bris siktar på att få ihop lag med bland annat kända multisportutövare.

Varje lag ska dessutom ha en namnsponsor, men vilka sponsorerna blir är ännu inte klart heller.

– Det här är ett intensivt och utåtriktat event som är det största som vi har varit inblandade i.

Målet är att skapa ett årligen återkommande event.

– Upplägget är konstruerat så att vi inte ska kunna gå back, men alla intäkter ser vi som en bonus eftersom det är första gången vi genomför detta.

Eventturnén görs i samarbete med Centrumutvecklare, Svenska Stadskärnor och tidningen Market.

Eventet utvecklas och produceras av Projektbolaget.

Dessa städer besöker turnén

Malmö City (start)KristianstadKalmarLöddeköpinge – Lödde CentrumVäxjö CityVästerås KarlstadStockholm CityGävle CentrumHudiksvallBorås CityLuleå (målgång)Skrapan (Sthlm)BorlängeVarbergKungsbacka Innerstad /Kungsmässan EskilstunaHalmstadLundSundsvall

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bris

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.