Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Böter för blufföretag

Publicerad: 9 november 2011, 09:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

MTM har på ett otillåtet sätt sålt bantningspreparat och tandblekningmedel, bland annat på Facebook. Nu stämmer Konsumentverket företaget.


Dagens Media har tidigare berättat om den enskilda firman MTM Trading, samt GPDS Ekonomi och Privatio Finans AB. Företagen säljer bantningspreparat och tandblekningmedel, bland annat genom annonser på Facebook.

– Folk har sett annonser på Facebook om gratisprover och skickat in en anmälan. Sedan har MTM tagit ut en avgift och konsumenterna har bundits till en prenumeration, sa Ylva Sjögren, jurist på Konsumentverket, till Dagens Media i februari.

Därefter har fler fakturor, på runt 800 kronor vardera, följt. När konsumenterna vägrar betala försöker inkassoföretaget GPDS Internet Retailing AB driva in bluffakturorna.

Konsumentverket startade i början av året en utredning.

”Konsumentverket/KO anser att marknadsföringen är otillbörlig och därför förbjuden”, skrev Ylva Sjögren i ett brev till MTM Trading.

Men KO har inte fått något svar från MTM eller Privatio Finans. Däremot har man fått in över 200 anmälningar. Nu stäms bolaget på 100 000 kronor, genom ett särskilt delgivande. Detta eftersom KO anser möjligheterna att komma i kontakt med bolaget som utsiktslösa.

Inkassoföretaget GPDS är ett aktiebolag som i slutet av januari bytte namn till Privatio. I styrelsen sitter en 26-årig man som tidigare figurerade i ett annat utskällt bolag – Better Life, som även dem fått ett hundratal anmälningar mot sig.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.