Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Bolt och Sjöström i Visas OS-film

Publicerad: 15 Mars 2012, 12:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

På lördag startar huvudsponsorn Visas europeiska reklamkampanj inför London-OS. Svenska simstjärnan Sarah Sjöström är med i filmen.


Den 90 sekunder långa reklamfilmen "Flow faster" visas över hela Europa från och med lördag. Filmen har svensk premiär under Gladiatorerna i TV4.

– OS är ett väldigt positivt sammanhang för oss att bli ihopkopplade med, och under ett OS år får kampanjerna alltid stor uppmärksamhet, säger Visas Sverigechef Christina Lind till dagensmedia.se.

Kampanjen, som gjorts av Saatchi & Saatchi i London, smygstartar med en bakom kulisserna-film där Visa-sponsrade sprintstjärnan Usain Bolt spelar fotboll.

Svenska simmerskan Sarah Sjöström medverkar i filmen tillsammans med övriga deltagare i Team Visa Europe och Usain Bolt.

Filmen skildrar Bolts färd genom London, med start på flygplatsen. Syftet är att lyfta fram Visas nya mobila och kontaktlösa betalningslösningar, som är fokuset för Visas OS-sponsring i år.

– Under London-OS kommer det gå att göra kontaktlösa betalningar med kort eller mobilen på hela OS-området och även på en del platser i övriga London. I Sverige pågår tidiga samtal med bankerna om hur vi ska kunna få samma teknik hit, säger Christina Lind.

Payoffen är "Flow faster with Visa" och musiken i filmen är "Hundred Mile High City" av Ocean Colour Scene.

I slutet av mars startar även svenska Visas digitala OS-kampanj på kampanjsajten Guldkammaren. MEC är Visas mediebyrå i Sverige.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.