Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

BMW rasar mot i8-snyltning

Publicerad: 21 Augusti 2013, 09:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

BMW stämmer ett företag som i sin marknadsföring använt en bil som påminner starkt om BMW i8, som bland annat är känd från Mission Impossible 3.


Ämnen i artikeln:

BMW

Sportbilen i8 är en av de mest uppmärksammade innovationerna från BMW de senaste åren.

Nu stämmer BMW företaget Ovon, som står bakomfranchisesystemet Mr. Cap, för att ha använt en bil som påminner om BMW i8 i en annons.

BMW hävdar att Ovon gjort sig skyldigt till vilseledande marknadsföring och renommésnyltning, och kräver att Marknadsdomstolen vid vite om en miljon kronor förbjuder Ovon att använda BMW-bilar i sin marknadsföring.

”De konsumenter som ser annonsen uppvärderar Mr Caps verksamhet och produkter på grund av den association som görs till BMW. Därigenom är det i vart fall sannolikt att konsumenter i märkbar mån påverkas i sina affärsbeslut”, skriver BMW:s jurist.

Bilen är känd från filmen Mission Impossible 3, där den framförs av Tom Cruises rollfigur Ethan Hunt. Något som BMW också påpekar i sin stämningsansökan.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BMW

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.