Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Blossa tillbaka med tv-reklam

Publicerad: 23 november 2016, 10:34
Uppdaterad: 23 november 2016, 10:37

I slutet av 00-talet väckte Blossa liv i sin klassiska tomtefilm från 1994. Nu har tomtarna gått i pension, men det är dags för den välkända Blossa-jingeln att göra comeback i tv.


Ämnen i artikeln:

BlossaMcCann

Det var Vin & Sprits dåvarande reklambyrå Stenström som gjorde reklamfilmen där en samling tomtar tränar upp sig inför julens bestyr.

Reklamfilmen hade premiär 1994. Den blev en snabb succé och i dag finns det inte många som inte kan sjunga med i tomtarnas sång: ”B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa.”

Inför glöggsäsongen 2007 gjorde tomtefilmen comeback i rutan efter några års uppehåll. Enligt Blossas

Sedan dess har Blossa bytt ägare två gånger och tomtarna har gått i pension.

Nu är det dock dags för comebac­k – igen. När Blossa i år åter dyker upp i tv-reklam efter flera års uppehåll, görs det till en uppdaterad version av den välbekanta lands­plågan.

– När man pratar om glögg med folk börjar många genast att nynna på Blossa-sången. Den finns djupt i medvetandet hos många och har blivit hela Sveriges glöggsång, säger Åsa Strömberg Eng, varumärkesansvarig på Blossa hos ägaren Altia.

Den nya filmen är gjord av McCan­n och kommer att visas i TV4 Play, där Blossa sponsrar Ernst Kirchsteigers julmysprogram ”Jul med Ernst”.

Blossas tomtefilm från 1994:

 

Ämnen i artikeln:

BlossaMcCann

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.