Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Blodgivare sökes på Facebook

Publicerad: 3 December 2010, 11:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

Sveriges blodcentraler gör sin första gemensamma satsning tillsammans med Care of Haus.


- Vi har ett behov av unga blodgivare nu. Speciellt som det är en stor generation som går i pension. Det är en stor utmaning för oss, säger Thomas Attnäs, nationell samordnare för Sveriges blodcentraler.

Rekryteringen ska ske både på sajten geblod.se samt en Facebook-sida. Syftet, säger han, är att få en bra spridning av information från Sveriges blodcentraler samt rekrytera nya, gärna unga, blodgivare.

- Vi känner att vi behöver möta unga där de finns. Vi börjar på facebook och hoppas att vi sedan kan utveckla vidare, säger Thomas Attnäs.

Man hoppas att Facebooksidan, som lanseras först nästa år, ska fungera på tre sätt. Dels parallellt med geblod.nu, dels med egna inlägg från Sveriges blodcentraler och också genom inlägg och reaktioner från besökarna. Man vill också samla de som redan är aktiva på olika Facebookgrupper.

- Det finns redan Facebooksidor som andra har skapat. Det var ju också en blodgivare som startade geblod.nu och det är han som fått oss öppna ögonen för möjligheterna med dessa platser, säger Thomas Attnäs.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.