onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Blocket låter privatpersoner ta över annonsutrymmet

Publicerad: 14 april 2021, 11:20

”Det är när man kan bli relevant på riktigt för sina användare som man kan skapa en relation och ett band till dem”, säger Tero Marjamäki, till Dagens Media.

I ett unikt initiativ upplåter Blocket annonsutrymmet på förstasidan till privatpersoner.

Ämnen i artikeln:

BlocketVoltKampanj

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


För första gången någonsin låter Blocket privatpersoner annonserna på sajtens förstasida – helt gratis. Företag får däremot inte ansöka om att ta över förstasidan. Blocket kommer heller inte tillåta kontaktannonser.

– Det här är lite av ett experiment att låta våra användare få det här utrymmet. Det handlar också om att vi som marknadsplats är en väldigt central del i många svenskars liv. Vi vet att vi har varit med och bidragit till början på något stort, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket, till Dagens Media och fortsätter:

– Vi ser det här som en del i vårt syfte att bidra till en hållbar värld och framför allt bidra till massvis med möjligheter. Det är det vi vill ”put to test”, hur kan vi som varumärke och marknadsplats ännu tydligare hjälpa våra användare att uppfylla sina drömmar?

Vad får Blocket ut av det här med tanke på att ni inte tjänar pengar på det?

– Ska man bli lite filosofisk så är det otroligt många varumärken som pratar om sina budskap men det är när man kan bli relevant på riktigt för sina användare som man kan skapa en relation och ett band till dem. Det är det stora värdet som vi ser i det här. Vi kan prata med våra användare, hjälpa dem och på så sätt skapa mer ”liking” för vårt varumärke. 

Tero Marjamäki säger att de redan nu har fått in flera spännande ansökningar.

– Vi har fått in jättemånga unika berättelser redan nu så det känns väldigt lovande. Det ska bli kul att se om vi kan uppfylla det de söker. Det är alltifrån olika jobb som folk vill ha till en som gjort sig av med sin stora radiostyrda bil på 80-talet och saknar den. Det vore häftigt om man kunde hjälpa till att hitta unika rariteter. 

De privatpersoner som är intresserade av annonsutrymmet får skicka in sin ansökan till Blocket innan den 25 april. Efter det granskas ansökningarna och väljs sedan ut av Blocket. De som väljs ut får sedan nyttja annonsutrymmet på förstasidan under en veckans tid. Exakt när annonseringen startar bestäms parterna emellan. 

Bakom kampanjen står även byrån Volt. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev