Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Björn Borg riktar känga mot Donald Trumps mur

Publicerad: 11 juli 2017, 08:46
Uppdaterad: 13 juli 2017, 06:10

Låter tennisspelare spela match på gränsen mellan Mexico och USA för att stå upp för öppna gränser.


Ämnen i artikeln:

Björn Borg

För att visa att Björn Borg är för öppna gränser har varumärket anordnat en tennismatch på gränsen mellan USA och Mexiko. Initiativet går under namnet "Borg open – tennis across borders" och syftet är att visa på en öppen värld utan murar, där sport förenar människor över landsgränserna.

Tennismatchen spelas av Mariano Argote från Mexiko och Peter Clemente från USA, där spelarna står på varsin sida av landsgränsen vid Tijuana River.

Kampanjen är en vidareutveckling av varumärkets pågående kampanjkoncept som vill visa på att rivalitet kan vara något positivt. I mars berättade Björn Borgs globala marknadsdirektör, Jonas Lindberg Nyvang, mer om bakgrunden till kampanjen #DearRival.

I den nya kampanjen ställer sig Björn Borg frågan om varför man ska bygga murar när människor och nationer kan lära känna och lära av varandra istället.

– "Borg open", en tennismatch över gränserna, är vårt sätt att visa att vi som sportmärke tror på en öppen värld där sport för samman människor. Vi på Björn Borg tror mer på att sätta upp tennisnät i stället för att bygga murar, säger Jonas Lindberg Nyvang, global marknadsdirektör för Björn Borg, till Dagens Media.

Under en vanlig tennismatch byter spelarna planhalv 13 gånger, i den här matchen tilläts inte spelarna att göra det på grund av landsgränserna.

Foto: Klaus Thymann

Arbetsgrupp:

Producent/regissör: Klaus ThymannReklambyrå: Round and RoundKommunikation: Round and Round, Patriksson CommunicationKund: Björn Borg

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Björn Borg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.