Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Big Bang Theory-stjärnan Mayim Bialik i ny reklamfilm från Sodastream

Publicerad: 12 Juli 2017, 10:00
Uppdaterad: 12 Juli 2017, 11:27

"Den här filmen har ett så pass viktigt budskap att jag inte kunde lyda min läkare och vara tyst", säger Mayim Bialik om Sodastream senaste reklamfilm.


Ämnen i artikeln:

Sodastream

Sodastream fortsätter att ta hjälp av tv-seriestjärnor för att nå ut med sitt budskap.

I den nya reklamfilmen ”The Homschlepien” ser vi Mayim Bialik, mer känd som Dr. Amy Farrah Fowler i succéserien The Big Bang Theory och Kristian Nairn, känd som Hodor från Game of Thrones.

Filmen belyser problemet med plastkonumtionens negativa inverkan på planeten. Mayim Bialik spelar en antropolog som minns sitt första möte med en så kallad "Homoschlepien", den sista plastberoende människoarten, spelad av Kristian Nairn.

Historien rör sig bakåt och framåt i tiden för att återspegla den skadliga verklighet som plastflaskan utgör, en proukt som inte finns i framtiden då filmens handling äger rum.

I ett pressmeddelande berättar Sodastream att filmen spelades in när Mayim Bialik, som i verkligheten är en neurovetenskaplig miljöaktivist, fick medicinsk rådgivning att vila sin röst i en månad, något som fick vänta tills efter filmen.

– Den här filmen har ett så pass viktigt budskap att jag inte kunde lyda min läkare och vara tyst. Mer än en miljard plastflaskor används varje dag runt om i världen, varav de flesta hamnar i vår natur och i haven som förstör miljön och dödar djur. Vem talar för dem och säger att det är nog nu? Jag må ha tappat min röst men jag kommer inte att bli tyst när det kommer till detta viktiga budskap. Nu måste världen hitta sin gemensamma röst och säga nej till plastflaskor som förstör vår natur, säger Mayim Bialik i pressmeddelandet.

Till kampanjfilmen har Sodastream också utvecklat en interaktiv webbplats som tillåter besökaren att upptäcka Homoschlepiens värld och få tips på ett mer hållbart sätt att leva.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sodastream

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.